Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tietoa

Otsikon mukaan täältä löydät toivottavasti kaiken tarvitsemasi tiedon Red Rockista. Klikkaa alla olevia otsikoita, ja pääset haluamaasi kategoriaan.

Ympäristö :: Asemat & Ikä :: Lait & Historia :: Liittyminen
 

Ympäristö

Red Rock sijaitsee jossain Pohjois-Amerikan länsi- tai lounaisosissa, luultavasti Utahin ja Nevadan rajalla. On olemassa oikea paikka, nimeltä Red Rock, joka sijaitsee Nevadassa. Suurin osa ympäristön kuvista on Nevadan ja Utahin alueilta. Roolipelin miljöö on kuitenkin hieman fiktiivinen. Mutta mutta, aloitetaanpas tutustumaan ympäristöön:

Red Rock on sekoitus metsiä, aroja ja kuivia aavikkoja, joissa hevoset pyrkivät selviytymään. Elinympäristö on todella kuivaa, joten ruokaa ei ole paljon, ja useinmiten heinä on vähäravinteista. Metsissä ja juomapaikkojen lähellä saattaa löytyä enemmän ruokaa, mutta pedot partioivat varmemmin näillä alueilla. Ja jos ruuan ja juoman luona ei ole petoja, niin lajitovereita kylläkin, ja jotkut saattavat puolustaa mustasukkaisesti löytöjään.
Red Rock on täynnä kallioita ja kivikkoa, joten loukkaantumisriski on todella suuri. Jalkavammat ja nälkä/jano muovaavatkin itsestään hevosten ylisimmät kuolinsyyt. Vettä ei löydy melkein mistään, ja varomaton hevonen voi uupua parin tunnin jälkeen, laukattuaan suorassa auringonpaahteessa.
 

Pohjoinen

Red Rockin pohjoispuolisko on peittynyt täysin aavikkoon. Maasto on pehmeää punaista hiekkaa, jossa on työlästä kulkea, kun kaviot uppoavat kuin mutaan konsanaan. Päivisin, kangastuksia aiheuttava aurinko kuumentaa hiekan niin, että kavioidenkin kanssa voi olla tukala kulkea. Onneksi maasta kohotaa vähän väliä punertavaa kalliota, toisinaan suuriksi kivipaasiksikin asti. Hevoset puhuvatkin usein pohjoisista kivipaaseista, sillä niille suuntaaminen on helppoa. Kymmenien metrien korkuiset pylväät näkee kilometrien päästä. Jossain matalimmilla kallioilla voi löytyä hevosille mukava luola tai varjoa jossa vilvoitella, ehkä jopa pieni, kuihtuva lampi, jonka vettä kivi ei voi imeä. Ja jos matkaajalla on onnea, saattaa seuraavan hiekkakummun takaa löytyä pieni elämästä sinnittelevä puska, josta hevonen saa vähän syötävää.

Kuvia Pohjoisesta ::
Kivipaadet
Aavikkopensas
Kasvillisuutta

Keskimaa ja Etelä

Pohjoisen kuivuus tuntuu kurovan punahiekkaisia jäseniään etelämmäs Kivipaaseilta. Mikäli Red Rockista piirrettäisiin kartta, olisi kartan keskiosa aikalailla punertavan hiekan peitossa. Kun hevosen pitää kulkea idästä länteen, tai toisin päin, joutuu se lähes väistämättä kulkemaan edes jonkin verran tällaisen kuuman ja kuivan alueen ylitse. Mutta mitä kauemmas Kivipaadet jäävät, saa maakin vähän enemmän väriä, erottaen itsensä Pohjoisesta. Tätä aluetta kutsutaan Keskimaaksi.
"Kartan" halkaiseva jana on punertavan hiekan peittämää maata, jossa kasvaa kitukasvuisia pensaita, kaktuksia ja hyvällä onnella heinää. Nämä pensaskasvit, kuten kaktuksetkin kykenevät varastoimaan lehtiinsä ja varsiinsa vettä, mutta ovat usein pahan makuisia ja/tai piikikkäitä. Niiden syöminen ei ole mukavaa, tai turvallista, mutta ne ovat hyvä nesteen lähde, jos jano käy liian kovaksi. Keskimaassakin on kallioita, ja niiden sisään kovertuneita luolia, jossa levätä.

Kuvia Keskimaasta ::
Maasto/Kasvillisuus

Kaakko

Kaakko ja oikeastaan myös Keskimaata ympäröivät alueet alkavat saada vähän enemmän kosteutta. Kasvillisuutta ei kuitenkaan ole juurikaan, vaan pensaat alkavat muuttua heinikoksi.
Kuitenkin erityisesti koko kaakkoa valtaa valtavat heinämaakentät. Ne eivät ole tasaista maata, vaan omaavat notkoja, ja kukkuloita, joten yllättävää kyllä, mutta täysin puuttomalla alueella ei näe välttämättä kovin kauas. Täälläkin kivikkoinen maa näyttää kyntensä, ja seuraavan mäen takana saattaa piillä vaaroja. Kallioita ja kiviä pistää esiin maasta kuin rosoisia hampaita ja joissain kohdissa maa on saattanut vajota pieniksi railoiksi. Joskus vauhdilla laukkaava hevonen ei välttämättä nää lyhyen heinän tai maanpinnan vaihtelun vuoksi railoa, ennen kuin putoaa siihen. Nämä railot/vajoamat eivät yleensä ole kovin syviä, mutta vauhdilla niihin putoaminen tai kompuroiminen saattaa johtaa murtuneisiin luihin ja jopa kuolemaan.

Kuvia Kaakosta ::
Vajoama
Tasanko
Mäkisestä heinämaasta on yllättävän hankala löytää kuvaa ;3

Luode

Pohjoisen Kivipaaseista länteen päin maasto muuttuu yhä karummaksi. Täällä pehmeä hiekka vaihtuu kovaksi kiveksi ja soraksi. Mutta jossain saattaa olla hyviäkin paikkoja, kuten varjoisia kanjoneita, kallioihin kovertuneita luolia tai lähteitä.

Kuvia Luoteesta ::
Kanjoni
Lähde

Länsi & Lounas & Idänmaat

Loppuosa alueesta on pääosin metsää, ja vuoristoa. Vuoristo toimii pääosin "kartan" rajoina, sillä siellä maasto on niin hankalaa, etteivät hevoset kovin usein mene sinne. Jotkut kuitenkin haluavat kokeilla onneaan jyrkillä rinteillä, ja onhan monille kerrottu hevosten menneistä ajoista ja siitä kuinka hevoset pakenivat henkiä pois Red Rockista ylittämällä nämä samat vuoret.
Lounaassa ja Idässä on hieman enemmän metsää, ja tasaisenpaa maastoa, ja täältä on mitä mainioin mahdollisuus löytää pieniä puroja ja lampia. Mutta täällä on myös susia, ja puumia...

Kuvia ::
Vuoristo1
Vuoristo2
Idän rajavuoristo
Vuoristo3
Metsä1
 

Vuodenajat

Red Rockissa on selkeä talvi. Kylmänä vuodenaikana lämpötila pysyy alhaalla. Päivisin aurinko voi lämmittää vähäsen, mutta pakkanen pysyy max. -10 asteena koko talven. Öisin pakkanen laskee paljon alemmas, jopa -20 asteeseen. Se ei suomalaisesta välttämättä kuulosta kovin kovalta, mutta pääosin puuttoman maaston tuuli muuttuu hyytäväksi, lisäten pakkasen purevuutta. Pitkään avomaassa harhailleelle hevoselle viima voi olla jopa kohtalokas, ja usein talvisin hevoset yrittävät välttää avomaastoa jos vain voivat. Koska Red Rockissa sataa muutenkin niin vähän, ei talvellakaan saada paljoa lunta. Syvimmät, tuulen muovaamat hanget saavat hevosen vatsan viistämään lumen pintaa, mutta perustalvina lunta on alle polven. Joskus lunta ei tule ollenkaan, vaan maa on jäässä ja kuurainen. Joka tapauksessa, jäätynyt maa tarkoittaa aina nälkää. Vuodenajat kulkevat irl-elämän mukaan. Kun Suomessa on talvi, pelissäkin on. Kesäisin lämpötila voi nousta jopa yli 30 asteen. Tuolloin kannattaa siis pysytellä varjossa tai veden lähellä. Kesäyöt ovat onneksi viileät, ja joskus lämpöä ei riitä kuin lähelle nollaa. Yön ja päivän ero on siis valtava.

Talvikuva

©2019 »ƦЄƊ ƦƠƇƘ« - suntuubi.com