Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tietoa

Otsikon mukaan täältä löydät toivottavasti kaiken tarvitsemasi tiedon Red Rockista. Klikkaa alla olevia otsikoita, ja pääset haluamaasi kategoriaan.

Ympäristö :: Asemat & Ikä :: Lait & Historia :: Liittyminen

Lait

Laumoille tehdään aikanaan omat lakinsa, mutta koska pelissä ei vielä ole yhtään laumaa, on hevosilla muutamia yhteisiä, yleisiä lakeja. Nämä lait toivon mukaan myös pitävät, vaikka hevoset perustaisivat lauman.

1. Vesi on yhteistä :: Vesi on ruokaa tärkeämpää ja sitä on vähemmän kuin heinää. Kukaan ei saa vallata juoma-alueita itselleen. Veden luokse on oltava vapaa kulku, vaikka vettä tarvitseva hevonen ei olisi  ystäväsi tai laumasi jäsen.

2. Varsaa ei saa vahingoittaa :: Varsan tappaminen, tai varsalle turhan/tahallisen vahingon tuottaminen on rikos. Kuivuuden ja toisinaan myös kylmän jäätyneen maan vuoksi ruokaa ei ole paljon, tai se on hyvin vähäravinteista. Aikuisenkin hevosen pitää syödä melkein jatkuvasti, pysyäkseen kunnossa. Varsoja hoitavien tammojen kohdalla ruoka riittää usein tammalle itselleen, mutta tamma tuottaa niukasti maitoa varsalle. Ei ole mitenkään ihmeellistä, että vain alle puolet varsoista selviävät ensimmäiset elinvuotensa nälän ja petojen armoilla.
Koska varsojen kuolleisuus on niin suurta, on jälkikasvu hevosille jopa pyhä asia. Rikoksista suurin on tappaa varsa, tai varsan emo josta pienokainen on riippuvainen.
Varsoja ei tietenkään lellitä pilalle, vaan niitä kasvatetaan kuin kakaroita yleensä. Mutta erityisesti varsojen rangaistuksissa vältetään liikaa väkivaltaa, jotta kasvava pikkuhevonen ei saa pysyviä vammoja.

3. Tappaminen on viimeinen itsepuolustuksen keino :: Lajitoverin tappamista ei katsota hyvällä, vaikka tappelut ja kiistat ovatkin yleisiä.

 

Historia

Kauan sitten hevosten puhuivat pahoista hengistä, jotka ottivat hevosia haltuunsa. Henget olivat muotopuolen linnun näköisiä, suurempia kuin yksikään korppikotka, sulattomia ja lentokyvyttömiä. Niiden naama oli littana, kuin linnun nokka olisi katkennut, niiden huuto teki kuuroksi ja niiden katse tappoi. 

Noh, nykyään hevoset tuntuvat tietävän, että kyseessä ei ole henki eikä lintu. Se on ihminen, ja sillä nimellä myös hevoset tätä olentoa usein kutsuvat. Menneiden aikojen hevoset eivät kuitenkaan tunteneet juuri muita kaksijalkaisia olentoja kuin linnut, eivätkä ymmärtäneet mikä hevosia satutti, kun ihmisten aseet laukesivat. Hevosia ei tappanut katse, vaan ase. Yhä edelleen hevosten käsitys on vähän vääränlainen, sillä aseen ääniä ne luulevat yhä ihmisen huudoksi ja yhä ihminen edustaa hevosille jotain paholaismaista, likaista ja turmelevaa. Siksi hevonen, jonka tiedetään palvelleen ihmistä, tai joka on jäänyt ihmisten vangiksi, on saastainen. Ihmisen koskettanutta hevosta pidetään hulluna, ja vaarallisena, melkein kuin ihmine tartuttaisi siihen jonkin taudin. Tällaisia hevosia vältellään ja syrjitään, mikä ehkä lopulta tekee hevosesta oikeasti hullun. Varsoja pelotellaan nykyäänkin tarinoilla ihmisistä, jotta uudetkin sukupolvet tajuavat pysyä kaukana köysistä ja aidoista.

Red Rock on vielä villiä erämaata, jonka ympärillä ei vielä tunneta Utahin, Nevadan tai Arizonan kaltaisia osavaltioita. Eletään Villin Lännen kulta-aikaa, jolloin Amerikka on kyllä jo valloitettu, mutta elämä ei ole asettunut. Autoja ei ole, ja ainoa kulkuväline on hevonen.

Red Rockissa on ollut joskus kauan sitten ihmisiä, sieltä hevosten tarinat hengistä tulevat. Pahoja henkiä kuitenkin paettiin, ja niin hevoset kuin monet muutkin eläimet katosiva melkein kokonaan Red Rockin mailta. Sen myötä myös ihmiset luopuivat ajatuksesta yrittää asua kuivassa maassa. Red Rock pysyi varsin koskemattomana, ja ihminen tuli sen maille pääosin vain matkatessaan jonnekin muualle Amerikkaan, tai kenties etelän Meksikoon. Kun ihmiset katosivat, eläimet alkoivat tulla vuosien kuluessa takaisin. Niin tekivät myös villihevoset vain muutamia sukupolvia sitten.
Red Rockissa tavattavat ihmiset eivät ole eläinrakkaita. Heille hevonen on työkone, josta ei tarvitse välittää, joka toimii aikansa, ja joka voidaan hylätä tienposkeen. Joillekin hevoset ovat hupia, mikä ilmenee rodeon muodossa.  Red Rockissa ei ole paljoa ruokaa matkaaville tai ehkä asettumaan yrittäville ihmisille, joten he myös ampuvat hevosia ruuakseen.

©2019 »ƦЄƊ ƦƠƇƘ« - suntuubi.com