Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tietoa

Otsikon mukaan täältä löydät toivottavasti kaiken tarvitsemasi tiedon Red Rockista. Klikkaa alla olevia otsikoita, ja pääset haluamaasi kategoriaan.

Ympäristö :: Asemat & Ikä :: Lait & Historia :: Liittyminen

Ikä & Ikääntyminen

Hevosten ikä mitataan kuissa (kuukausissa), kuten monille tutussa Erin Hunterin Soturikissoissa. Yksi vuosi on yhteensä 12 kuuta. Pelissä käytetään pakkollista ikääntymistä, jotta peli kulkisi eteenpäin.
Red Rockissa hevoset elävät maximissaan 20-vuotiaiksi, mutta ei ole mitenkään ihmeellistä, jos hahmosi kuolee sitä nuorempana vanhuuteen. Yleisin kuolinsyy on kuitenkin erilaiset vammat ja nälkä. Moni ei selviä edes aikuisikään asti. Alla on vuosissa mitattu verrannollinen taulokko, josta voit määritellä, kuinka vanhalla hahmolla haluat pelata.

Ikätaulukko

0-3 vuotta :: vastasyntynyt/varsa, jonka ikä vastaa ihmisiässä alle 18 -vuotiasta.
3-10 vuotta :: Nuori aikuinen hevonen, jonka ikä vastaa ihmisiässä noin 18 - 39 -vuotiasta nuorta/aikuista.
10-15 vuotta :: Iäkäs aikuinen, jonka ikä vastaa ihmisiässä noin 39 - 54 -vuotiasta.
15-20 vuotta :: Vanhus, jonka ikä vastaa 54 - 69 -vuotiasta ihmistä.


Joka kuukausi, noin 15. päivä ylläpito ikäännyttää jokaista hahmoa kahdella (2) kuulla. Liittymisviekkua ei tarvitse täyttää iänmuutoksilla, ellei sitten ikäännyttäminen viivästy jostain syystä. Varsalla voit alkaa pelaamaan jo ensimmäisen ikääntymisen jälkeen, sen ollessa ns. kahden kuun ikäinen. Tuolloin varsasi osaa jo puhua, ja liikkua itsenäisesti, mutta käyttää ravinnokseen vain maitoa. Maidosta muuhun ravintoon varsa siirtyy pelissä noin kuuden (6) kuun iässä.
 

Asemat

Johtaja :: Johtaja on lauman korkein arvo, mikä tuo eniten valtaa, sekä vastuuta. Johtaja päättää kaikesta, on yksilöstä kiinni kuunteleeko johtaja laumansa mielipidettä vai ei. Johtaja on vastuussa laumansa tekemisistä, määrää rangaistuksia ja asettaa lait ja säännöt. Johtaja voi olla tamma tai ori. Yhdessä laumassa on vain yksi johtaja. Johtajan asema ei periydy, vaan laumasta riippuen aseman ratkaisee voima, tai äänestys. Joissain tapauksissa molemmat.

Varajohtaja :: Johtajan lähin apulainen, joka myös edustaa laumaa ja hoitaa johtajan tehtäviä mikäli johtaja ei voi tehdä työtään jostain syystä. Ottaa käskyjä vain johtajalta. Hieman iästä ja kokemuksesta riippuen on joko johtajan neuvonantaja, tai sitten johtaja kouluttaa varajohtajasta itselleen seuraajaa. Johtajien ei tarvitse olla sukulaisia toisilleen, ja varajohtaja voi olla kumman sukupuolen edustaja tahansa. Johtajien välillä tulee kuitenkin olla vahva luottamus ja yhteisymmärrys. Yhdessä laumassa on vain yksi varajohtaja. Nousee yleensä johtajan asemaan, jos johtaja kuolee tai eläköityy.

Tiedustelija :: Laumassa näitä hevosia voi olla neljä. Tiedustelijan tehtäviin kuuluu välittää viestejä eri hevosten välillä, pääosin johtajalta laumalaisille tai muille laumoille. Tiedustelija tarvitsee monia fyysisiä ominaisuuksia, kuten nopeutta ja kestävyyttä, joutuuhan se joskus laukkaamaan pitkän matkan pysähtymättä. Tiedustelija tarvitsee myös rohkeutta ja selviytymistaitoja, se joutuu usein kohtaamaan vaaroja, ja liikkumaan yksinään. Sen täytyy myös olla luotettava, sillä se saa tietoonsa ehkä äärimmäisen tärkeitä ja salaisia asioita, ennen sitä jolle viesti on tarkoitettu. Usein tiedustelija onkin sellainen persoona, josta jokainen sen laumassa pitää. Vähintään johtajan tulee luottaa tähän hevoseen täysin.

Sotilas :: Tämä ei ole aivan virallinen asema, mutta sillä tarkoitetaan vahvoja hevosia, joista on turvaa muille. Heitä kutsutaan usein sotilaiksi. He ovat hyväkuntoisia hevosia, jotka osaavat taistella, taitavat selviytymiskeinot ja haluavat suojella laumatovereitaan. Lähes kuka tahansa voi päästä tähän asemaan, mutta usein hevosen tulee todistaa voimansa ja taitonsa jollain tapaa johtajalle. Sotilaiden tulee pitää huolta kunnostaan ja taidoistaan, ja he ovat ensimmäisenä puolustamassa laumaa pedoilta ja muilta vaaroilta. Heidän tehtäviinsä kuuluu myös partioida lauman alueella, ja varoittaa johtajaa ja laumaa esimerkiksi saalistajista. He ajavat tunkeilijat pois ja etsivät ruokaa ja vettä laumalle. Sotilas voi olla tamma tai ori, nuori tai vanha hevonen. Varsojen ja uusien tulokkaiden toivotaan kouluttautuvan sotilaiksi, jollakseen jollain tapaa hyödyksi laumalleen. Laumassa näitä hevosia voi olla rajattomasti.

Emo :: Tamma, jolla on varsoja hoidettavanaan, eikä sen vuoksi tee oikean asemansa tehtäviä. Tamma siirtyy tähän asemaan, kun tiineys on niin pitkällä, ettei tamman kannata rasittaa itseään turhaa. Näitä hevosia voi olla rajattomasti.

Varsa :: Alle 5 -vuotias hevonen, joka elää perheensä kanssa lauman suojassa. Rajaton määrä.

Laumalainen :: Hevosta, joka ei jostain syystä voi olla sotilas, kutsutaan laumalaiseksi. Ehkä se ei ole tarpeeksi vahva tai rohkea sotilaaksi, ehkä se on vammautunut tai ehkä se ei vain halua taistella. Laumalaiset tekevät niitä tehtäviä mitä voivat ja haluavat, mutta kyllä heidänkin tulee totella johtajaa. Usein miten vaaralliset ja vaikeat tehtävät annetaan ensimmäisenä sotilaille.  Laumalainen voi olla tamma tai ori, nuori tai vanha.  Voi kuulostaa, että laumalainen elää muiden hevosten siivillä, mutta todellisuudessa ne ovat lauman alimpia jäseniä, jotka mm. syövät viimeisenä, jos ruuasta on pulaa. Niiden tulee väistää ja kunnioittaa muita hevosia, joskin ei välttämättä varsoja. Laumasta riippuen laumalaisia ei välttämättä syrjitä, mutta niiden tulee kuitenkin osoittaa kunnioitustaan työtä tekeviä tahoja kohtaan. Rajaton määrä.

©2019 »ƦЄƊ ƦƠƇƘ« - suntuubi.com